[Masterclass] Internationale B2B overeenkomsten en IPR

24 - 25 October 2021
  • Starts at: 09:00h
  • Fee: €595,- €445,- (IJI & Asser cliënten), €295,- (Studenten en NGO's)
  • Venue: T.M.C. Asser Instituut
  • Organiser: T.M.C. Asser Instituut/IJI
  •   Register

 

[Please note: this Masterclass will be delivered in Dutch]

Advocaten die te maken krijgen met internationale B2B overeenkomsten wijzen vaak op het ‘juridische mijnenveld’ dat daarmee gepaard gaat. Een fout is zo gemaakt met onnodige schade voor de betrokken partijen als gevolg. Twee belangrijke oorzaken hiervan zijn: 1. De complexe internationaal privaatrechtelijke (IPR-)regelgeving; 2. De constante ontwikkelingen op dat gebied, met name op het gebied van de rechtspraak (Hof van Justitie EU).

Het Asser en het IJI slaan de handen ineen om in deze Masterclass het juridische kader ten aanzien van internationale B2B overeenkomsten op toegankelijke wijze aan u te presenteren. Zo kunt u een dergelijke casus trefzeker en doelmatig behandelen. De masterclass is zeer praktisch van aard, waarbij theorie en praktijk elkaar continue afwisselen. U zult ook ruimte krijgen uw concrete internationale casus te bespreken met de experts die aanwezig zijn op de masterclass. Na de masterclass zult u een helder en actueel overzicht hebben van de IPR-regelgeving, wat u veel tijd zal besparen bij de behandeling van dossiers waar sprake is van internationale B2B overeenkomsten.

Bekijk het programma

Schrijf u nu in voor deze masterclass

Het aantal plaatsen is beperkt om het persoonlijke contact tussen sprekers en deelnemers te waarborgen.

Bekende IPR-rechtspractici zullen vertellen over de do’s en don’ts bij de toepassing van de soms zeer ontoegankelijke en versnipperde IPR-regels op het gebied van internationale B2B overeenkomsten. Denk aan de doorgewinterde IPR-specialist Martijn Polak, nu vicepresident bij de Hoge Raad en aan praktijktijger Cathalijne van der Plas die zich in haar procespraktijk voornamelijk bezighoudt met internationaal procederen in geruchtmakende zaken.

Hot topics zullen zijn:

  • vraagstukken rond de internationale bevoegdheid van rechters om kennis te nemen van geschillen die voortvloeien uit internationale B2B overeenkomsten;
  • de waarde en betekenis van een Nederlands vonnis in de EU/derde landen en, andersom, de waarde en betekenis van een vreemd vonnis in Nederland;
  • kansen voor de advocaat bij de grensoverschrijdende inning van schuldvorderingen bij EU uniforme procedures, zoals de EU betalingsbevelverordening en het EU bankbeslag: wat is de juiste procedure voor de voorliggende vordering?;
  • het toepasselijk recht, met een bijzondere nadruk op rechtskeuzes in internationale B2B overeenkomsten.

Met betrekking tot deze aspecten wordt telkens een sterke nadruk gelegd op recente ontwikkelingen in rechtspraak en ontwikkelingen die wij in de toekomst kunnen verwachten. 

Over de onderzoekscoördinator

undefinedDr. Fieke van Overbeeke is gespecialiseerd in internationaal privaatrecht op het gebied van zowel het vermogensrecht als het personen- en familierecht. Fieke heeft een proefschrift geschreven over het toepasselijk arbeidsrecht in het internationale wegtransport. Fieke heeft talloze publicaties op het gebied van het IPR op haar naam staan en wordt regelmatig uitgenodigd om over het IPR te spreken op locaties over de hele wereld. Fieke spreekt vloeiend Nederlands en Engels en beschikt over een basisvaardigheid ten aanzien van het Duits, Frans en Spaans.

NOvA PO-punten en certificaat
De masterclass is in samenwerking met het Eggens Instituut, onderdeel van de Universiteit van Amsterdam. Het Eggens Instituut is geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Advocaten. Deelname aan de masterclass levert 5 NOvA-punten op. Deelnemers verkrijgen bovendien een certificaat van de deelname.

Algemene voorwaarden
Algemene voorwaarden (in het Engels) voor deelname aan de masterclass.

Aanmelden voor deze masterclass

T.M.C. Asser Instituut - lifelong learning opportunities for professionals and academics globally

Coronavirus policy
The Asser Institute follows the official guidelines of the National Institute for Public Health and the Environment (RIVM) and the Netherlands Ministry of Foreign Affairs. The format of our events may be subject to change. Please check our website and social media platforms for updates. You can also sign up to our Education & Events mailing list to be informed about COVID-19 updates.

 

undefined        undefined

 undefined   undefined