Asser actualiteitenseminar: The "Bernard" Case

28 - 28 May 2010
  • Starts at: 14:00h
  • Fee: 175Euro
  • Venue: T.M.C. Asser Instituut
  • Organiser: T.M.C. Asser Instituut
  • Address: R.J. Schimmelpennincklaan 20-22
    2517 JN The Hague
    Netherlands
  • Email: conferencemanager@asser.nl

 De uitspraak van het Europese Hof van Justitie in de zaak Bernard over de opleidingsvergoeding in het betaald voetbal

Volgens de in Frankrijk geldende regels had Bernard een contract moeten tekenen bij Olympique Lyon, omdat hij bij die club zijn jeugdopleiding genoot. De voetbalprof besloot desondanks naar Newcastle United te vertrekken. Lyon spande daarop een rechtszaak aan. Het Europees Hof van Justitie deed onlangs uitspraak in deze zaak.
 In dit seminar staat de recente uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie in de zaak Olympique Lyonnais tegen Olivier Bernard en Newcastle United centraal. Het onderwerp zal van verschillende kanten worden belicht door sportrechtdeskundigen van naam. Het seminar staat onder voorzitterschap van Dr. Marjan Olfers.
  
 

14.00uur Welkom en inleiding van het seminar door Dr. Robert Siekmann.

14.15uur Mr Frans de Weger: “Het systeem van de opleidingsvergoeding in de FIFA regels over de transfer van spelers en de relevante jurisprudentie van de FIFA Dispute Resolution Chamber (DRC) en het Court of Arbitration for Sport (CAS)”

14.50uur Prof. Dr Stefaan van den Bogaert: “De uitspraak in de zaak Bernard in het licht van de praktische regulering van de mobiliteit van sportlieden in de Europese Unie na Bosman” 

15.25uur Pauze

15.40uur Prof.Dr Frank Hendrickx “De uitspraak van de zaak Bernard in het perspectief van een vergelijking met het Bosmanarrest”

16.15uur Dr Steven Jellinghaus: “De gevolgen van de uitspraak in de zaak Bernard voor de Nederlandse rechtsorde en spelersmarkt”

16.50uur Samenvatting en sluiting van het seminar

17.00uur: Receptie

Voertaal: Nederlands

 
Met uw deelname zijn 2 Nova PO-punten te behalen voor advocaten in het kader van de permanente opleiding.


Het volledige programma is hieronder te downloaden.