Online sportweddenschappen - perspectieven & uitdagingen voor de Nederlandse sport

06 - 06 March 2013
  • Starts at: 14:00h
  • Fee: 50
  • Venue: T.M.C. Asser Instituut
  • Organiser: Asser International Sports Law Centre
  • Address: R.J. Schimmelpennincklaan 20-22
    2517 JN The Hague
    Netherlands
  • Email: conferencemanager@asser.nl

 Rondetafeldiscussie

Online sportweddenschappen - perspectieven & uitdagingen voor de Nederlandse sport

In Europa sluiten steeds meer sportorganisaties overeenkomsten met exploitanten van online sportweddenschappen voor het sponsoren van hun organisatie (sportteams, sportfederaties) en/of het licensiëren van hun audiovisuele rechten. Zo besliste de Federatie Eredivisie Basketball recentelijk om nationale competitiewedstrijden via online streaming aan te bieden aan geselecteerde gokbedrijven wereldwijd. Verschillende Nederlandse sportorganisaties, ondermeer in het voetbal, zijn van plan dit voorbeeld op korte termijn te volgen.

Vooral voor kleine en middelgrote sporten die te kampen hebben met teruglopende inkomsten (o.a. sponsors) of financieel getroffen geworden door de herverdeling van topsportsubsidies door het NOC*NSF, bieden commerciële overeenkomsten met gokexploitanten van online sportweddenschappen aantrekkelijke voordelen: een nieuwe inkomstenbron, grotere belangstelling en een meer transparante en evenwichtige relatie tussen beide partijen. Er zijn echter ook risico’s verbonden aan online sportweddenschappen zoals de aantasting van het imago en de integriteit van sport. Het is dan ook noodzakelijk om passende mechanismen in te bouwen om sportevenementen  te beschermen tegen manipulatie via online weddenschappen (matchfixing).

Door middel van een rondetafeldiscussie worden experts en belanghebbenden samengebracht voor een interactieve kennisuitwisseling over de perspectieven en uitdagingen voor de Nederlandse sport die de toekomstige samenwerking met gokexploitanten zal bieden. De discussie wordt geopend na korte interventies van o.a. bestuurders van Coöperatie Eerste Divisie, CV Topklasse, Federatie Eredivisie Basketball en De Lotto.

Het T.M.C. Asser Instituut, Asser International Sports Law Centre leidt momenteel in opdracht van de Europese Commissie een grootschalig onderzoek naar “Sports organisers’ rights in the EU”, met een speciale focus op commerciële exploitatiemogelijkheden t.a.v. (online) gokexploitanten.

De discussie wordt geopend na korte interventies van Henk Kesler (Kansspelautoriteit), Harrie Derks (CV Topklasse), Berdine Wassink en Jelle Beuker (Coöperatie Eerste Divisie), Jeroen van Veen (Federatie Eredivisie Basketbal), Tjeerd Veenstra (De Lotto), Chris Woerts (CWO Consultancy & Marketing) en Alan Littler (VMW Taxand).

  
Locatie: T.M.C. Asser Instituut, Den Haag
 
Tijd: 14.00 – 17.00 (aansluitende receptie)

Fee: 50 EUR

Registratie: U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen met onderwerp ‘rondetafeldiscussie online sportweddenschappen’ naar conferencemanager@asser.nl, vermeld hierbij uw naam en organisatie.
 


Om een grondige discussie mogelijk te maken is het aantal deelnemers beperkt, dus snel inschrijven is noodzakelijk!

De Chatam House Rule (wat binnenskamers wordt gezegd blijft binnenskamers) zal van toepassing zijn.